BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 70 EUR

Oliviers&Co: znanje in zgodovina

Edinstveno znanje in izkušnje Oliviers&Co

Simbol našega podjetja je tisočletna oljka. Od ustanovitve naprej našim strankam vsako leto zagotovljamo najkvalitetnejša oljčna olja. Naša olja so iz najlepših oljčnih nasadov Sredozemlja. Ustekleničimo jih v Provansi. Olja, ki jih ponujamo, so plod vrhunske sestave tal, kvalitetnih plodov ter pridelave po najnovejših smernicah. Vsaka steklenica olja, ki jo najdete v naši trgovinici, odraža strast do gojenja tega mitskega sadeža.

Naše poslanstvo

Je ustvarjati in pričarati užitek preproste, a izjemno okusne kulinarike. Predstaviti želimo zdravo in ekološko oljčno olje v vsem sijaju in po navdihu sredozemske prehrane. Pri nas lahko odkrivate različne okuse ekstra deviških oljčnih olj – od preprostejših, kot tudi malce bolj kompleksnih. Na ta način smo vez med vami, strastnimi kuharji, in med odličnimi pridelovalci in proizvajalci olja ter drugih gurmanskih specialitet.

Dnevno sledimo našim petim zavezam:

Simbol našega podjetja je tisočletna oljka. Od ustanovitve naprej našim strankam vsako leto zagotovljamo najkvalitetnejša oljčna olja. Naša olja so iz najlepših oljčnih nasadov Sredozemlja. Ustekleničimo jih v Provansi. Olja, ki jih ponujamo, so plod vrhunske sestave tal, kvalitetnih plodov ter pridelave po najnovejših smernicah. Vsaka steklenica olja, ki jo najdete v naši trgovinici, odraža strast do gojenja tega mitskega sadeža.

Zahteva po kakovosti

Oliviers&Co je sinonim za oljčno olje vrhunske kakovosti, saj vsako leto izberemo paleto reprezentativnih in izjemno aromatičnih vrhunskih olj iz različnih koncev Sredozemlja, ki ustrezajo zahtevnim kriterijem. Vsi naši »grand cruji«, ustekleničeni kot najboljša vina, so tudi lepo darilo za zahtevne gurmane. Olja so višje kategorije, pridobljena neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki. Zagotovljena je popolna sledljivost, kar je moč razbrati z etikete.

Zvestoba in podpora proizvajalcem

Z mnogimi pridelovalci in proizvajalci sodelujemo že od samega začetka podjetja Oliviers & Co. Zagotavljamo jim vso podporo, ki jim pomaga doseči zahtevane visoke standarde. Njihova doslednost pri kvaliteti je naša zaveza za zvestobo pri uvrščanju njihovih pridelkov v naš izbor. Naša olja so večkrat nagrajena tudi na svetovnih tekmovanjih med največjo konkurenco.

Sledljivost od nasada do steklenice.

Poznamo vse naše proizvajalce in njihove nasade, vemo tudi na katerem zemljišču so obirali oljke za naša ekstra deviška oljčna olja.

Odkrivanje novega

Novi izdelki, ekskluzivni recepti, inovativne kombinacije so pojmi, s katerimi vsak dan ohranjamo svežino Oliviers & Co palete izdelkov. Poglobljeno in osredotočeno sodelovanje z velikimi kulinaričnimi chefi francoske gastronomije in s strastnimi pridelovalci in proizvajalci širom Sredozemlja nam omogoča odkrivanje novih okusov in priprava novih izdelkov za vas.

Sledimo sredozemski umetnosti življenja

Naši izdelki so najprej in predvsem doživetje okusa. Sredozemska kuhinja ni zgolj kuhanje in prehranjevanje, ampak je del umetnosti življenja, ki se izraža v strasti do pridelovanja, ohranjanja naravnega in doživetja ob okušanju dobrega v vsakodnevni kuhinji.

»Tako kot vino ima vsako oljčno olje svojo osebnost, ki je vezana v kombinacijo večih dejavnikov: zemlje, znanja in izkušenj ljudi, kvalitete mlina in seveda sorte in zrelosti uporabljenih oliv. Oljčno olje ponuja široko paleto okusov in arom. Nekateri imajo radi sladkega, drugi grenkega ali pekočega, tretji blagega, kremastega …«

»Oljčno olje se ne uporablja zgolj kot navadna maščoba in bi ga skoraj lahko označili kot začimbo, saj njegovi okusi resnično obogatijo in obarvajo jedi …«

Zgodovina Oliviers&Co

Izvor

Pustolovščina podjetja Oliviers&Co se je začela pred 25 leti v srcu Provanse, v očarljivi vasici Mane. V središču ideje so izjemni posamezniki, ki so združili svoje moči okoli skupne strasti – izdelave oljčnega olja.

Od nekdaj smo se srečavali z najbolj priznanimi proizvajalci oljčnega olja v Sredozemlju. Oljkarstvo je del edinstvenega znanja, ki se v Provansi prenaša iz roda v rod. Naša ideja je bila postaviti oljčno olje na vidno mesto v sodobni gastronomiji in s pomočjo tega lokalnega znanja se je vizija pričela udejanjati.

Oljčno olje je za oljko to, kar je vino za trto. Plodovi oljke skrivajo zakladnico okusov in arom. Mi si želimo, da to raznobarvno paleto okusov odkrije ves svet.

Pri Oliviers&Co vas vabimo, da odkrijete dobrote Sredozemlja in se k njim vsakič znova vračate. Naš dolgoročni cilj je, da vam ponudimo okusno in vrhunske izdelke, ki vzdržujejo kakovost ves čas.

Oliviers&Co skozi leta

Nekoč je bilo oljčno olje

Oliviers&Co je nastal po slučaju, potem, ko se je skupina fotografov odpravila na potovanje po Sredozemlju, da bi odkrili svet oljkarstva. Na njihovi poti, ob okušanju raznolikosti oljčnih olj in ob srečanju s prijaznimi in oljkam predanimi pridelovalci, se je njihov navdih manifestiral v naslednjem konceptu: “oljčno olje je mogoče okusiti in prepoznati na enak način kot odlična vina”.

1996 – Začetek zgodbe

Podjetje Oliviers&Co je bilo ustanovljeno v mestu Mane v francoski regiji Alpes de Haute-Provence. Želja ustanoviteljev je bila, da bi čim več ljudi spoznalo okuse sredozemskega zelenega zlata – oljčnega olja. Uspešna zgodba podjetja se je sprva pričela s telefonskimi naročili za oljčna olja, ki so jih sodelavci odkrili in izbrali med prvim potovanjem Oliviers&Co po Sredozemlju.

1997 – Eric Verdier – vodja kakovosti in razvoja

Prihod direktorja za kakovost in razvoj izdelkov podjetja Oliviers&Co, sicer znanega kot “sommelier oljčnega olja”. Eric Verdier je v podjetju vzpostavil stroga merila za izbiro oljčnega olja. Ta merila so zdaj priznana v celotni industriji oljčnega olja, saj zagotavljajo vrhunsko kakovost ves čas.

Rojstvo kuharskih kreacij

Oliviers&Co povabi Jean-Marieja Meuliena, člana Haute Cuisine Française in kuharja v številnih prestižnih restavracij v Provansi in Parizu k oblikovanju kulinaričnih kreacij, ki jih navdihujejo olive in oljčno olje. Nekatere od teh kuharskih kreacij so postale stalnice v kuhinjah naših kupcev. To sta na primer Pesto Genovese z baziliko, parmezanom in pinjolami in pa Pesto s papriko in rikoto. Jean-Marie Meulien je ugledna referenca za največje evropske kuharje, tudi za tiste, ki bodo še prispevali k prihodnjim stvaritvam Oliviers&Co.

1998 – Otvoritev prve trgovine Oliviers&Co

Odpre se prva trgovina Oliviers&Co v Parizu na Ile St Louis. Kmalu ji je sledilo še več drugih širom Francije.

2000-2004 - Oliviers&Co začne svoj mednarodni pohod

Oliviers&Co odpre svoje prve mednarodne trgovine v Združenih državah Amerike, v newyorškem Grand Centralu, v Bostonu in v Short Hillsu, v New Jerseyju. Kmalu se pojavijo tudi trgovine v Belgiji, Švici, Skandinaviji, Braziliji in na Japonskem. Medtem pa število trgovin v Franciji še naprej raste.
Širitev podjetja Oliviers&Co se kaže tudi z razširitvijo palete izdelkov, ob tem se pojavi prva velika uspešnica: vrhunski balzamični kis iz Modene, zdaj preimenovan v Balzamični kis Supreme iz Modene.

2005 – 2006

Gospod Albert Baussan, glavni pridelovalec oljk Oliviers&Co, postane večinski delničar in izvršni direktor Oliviers&Co. Oliviers&Co USA lansira oliviersandco.com, prvo spletno trgovino znamke.

2007 - Nacionalna kampanja receptov v francoski reviji Elle a Table

Na podlagi svojega upeha v Franciji Oliviers&Co začne svojo prvo večjo nacionalno oglaševalsko kampanjo v priznani gurmanski publikaciji Elle a Table.

2017 - Prevzem Notus Technologies

Geoffroy Roux de Bezieux prek svojega investicijskega holdinga Notus Technologies po smrti Alberta Baussana postane večinski delničar družbe Oliviers&Co.

Danes

Oliviers&Co ima 52 trgovin v 12 državah, prisoten je v trgovinah z vrhunskimi živili in v izjemnih restavracijah v Franciji in tujini. Nenehno rastoča ekološka ponudba in vsakoletne inovacije na področju začimb, olj in mediteranskih delikatesnih receptov delajo Olivers&Co aktualno in ekskluzivno znamko s pridihom tradicionalnega sredozemskega miljeja, ki mu ni para.

Posodabljanje…
  • V košarici ni izdelkov.