Obožujemo okusno in zdravo solato, ki jo je enostavno pripraviti! Ta recept je pripravljen iz leče, mehko kuhanih jajc in fižola, ki vsebujejo veliko beljakovin, vitaminov in je poln okusa. Priporočamo, da solato pripravite z okusno lečo beluga, ki je dobila ime po zloglasnem kaviarju. Leča beluga ima eleganten, subtilen okus ter po kuhanju ohrani čudovito obliko in teksturo. Solata je lahko priloga ali samostojen obrok, po možnosti z rezino popečenega kruha.
Za 4 osebe
Priprava 20 minut
Čas kuhanja 20 min
IZ OLIVIERS&CO:
Oljčno olje Extraverte
Bio balzamični kis iz Modene (Silver)
POTREBUJETE ŠE:
2,5 dl leče beluga
200 g svežega stročjega fižola (ali zamrznjenega)
2 narezana jabolka
4 jajca
6 dobro sesekljanih vejic svežega pehtrana (po želji lahko uporabite tudi druga zelišča)
Ekstra deviško oljčno olje Extraverte
Bio Balzamični kis
½ stroka česna, drobno sesekljanega
1 žlico dijonske gorčice
1 čajno žličko medu
7 žlic lešnikov, grobo sesekljanih
1 šalotko, drobno sesekljano
Sol in poper
Lečo dajte v nesoljeno vrelo vodo za 18-20 min.Medtem ko se leča kuha, pripravite omako vinaigrette: v skledo dodajte drobno sesekljan česen, 2 žlici olivnega olja in 1 žlico balzamičnega kisa. Dodajte gorčico, med, sol in poper ter premešajte z leseno žlico.Ko je leča pripravljena, odlijemo vodo in neposredno v ponvi zmešamo lečo z drobno sesekljano šalotko in omako vinaigrette.Jajca kuhajte 4-6 min, da bodo mehko kuhana.. Medtem blanširajte fižol za 2 minuti in za približno 4 min pražite v ponvi z dobrim oljčnim oljem na srednji temperaturi. Jajca odstranite in jih takoj prelijte s hladno vodo. Nato jih olupite in prerežite na polovičke. Rahlo prepražite pehtran in lešnike v suhi ponvi približno 2 minuti. Toplo lečino solato okrasite s fižolom, mehko kuhanimi jajci, koščki jabolk in lešniki/taragonom. Prelijte z oljčnim oljem, balzamičnim kisom in dodajte sol/poper.
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano).
Olupite avokado in kivija, ter vse narežite na majhne kocke. Na drobno nasekljajte šalotko, ter jo v skledi zamešajte skupaj z limetino lupinico in sokom, 1 žlico oljčnega olja, soljo in poprom.
Zdrava solata z belugo lečo in stročjim fižolom
Obožujemo okusno in zdravo solato, ki jo je enostavno pripraviti! Ta recept je pripravljen iz leče, mehko kuhanih jajc in fižola, ki vsebujejo veliko beljakovin, vitaminov in je poln okusa. Priporočamo, da solato pripravite z okusno lečo beluga, ki je dobila ime po zloglasnem kaviarju. Leča beluga ima eleganten, subtilen okus ter po kuhanju ohrani čudovito obliko in teksturo. Solata je lahko priloga ali samostojen obrok, po možnosti z rezino popečenega kruha.
Za 4 osebe
Priprava 20 minut
Čas kuhanja 20 min
IZ OLIVIERS&CO:
POTREBUJETE ŠE:
Lečo dajte v nesoljeno vrelo vodo za 18-20 min.Medtem ko se leča kuha, pripravite omako vinaigrette: v skledo dodajte drobno sesekljan česen, 2 žlici olivnega olja in 1 žlico balzamičnega kisa. Dodajte gorčico, med, sol in poper ter premešajte z leseno žlico.Ko je leča pripravljena, odlijemo vodo in neposredno v ponvi zmešamo lečo z drobno sesekljano šalotko in omako vinaigrette.Jajca kuhajte 4-6 min, da bodo mehko kuhana.. Medtem blanširajte fižol za 2 minuti in za približno 4 min pražite v ponvi z dobrim oljčnim oljem na srednji temperaturi. Jajca odstranite in jih takoj prelijte s hladno vodo. Nato jih olupite in prerežite na polovičke. Rahlo prepražite pehtran in lešnike v suhi ponvi približno 2 minuti. Toplo lečino solato okrasite s fižolom, mehko kuhanimi jajci, koščki jabolk in lešniki/taragonom. Prelijte z oljčnim oljem, balzamičnim kisom in dodajte sol/poper.
Dober tek 🙂
Sorodni izdelki
Božična solata s pomarančo in granatnim jabolkom
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano).
Ostrige s kivijem
Olupite avokado in kivija, ter vse narežite na majhne kocke. Na drobno nasekljajte šalotko, ter jo v skledi zamešajte skupaj z limetino lupinico in sokom, 1 žlico oljčnega olja, soljo in poprom.