Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut. Medtem pečico ogrejte na 180C. Iz juhe vzemite klementine in purana, klementine prerežite na polovice in jih položite na ognjevarno posodo. Zadnji 2 sveži klementini vstavite v purana in ga pošteno prelijte z oljčnim oljem, natrite ga z začimbami in dodajte poper. Purana pecite 2 uri, vmes ga redno prelivajte z juho v kateri se je prej kuhal. Na polovici peke v pekač okoli purana naložite še česen, prerezan na pol, korenje, peteršilj in polovičke jeruzalemskih artičok, med peko zelenjavo občasno obrnite. Pred serviranjem zelenjavo pokapajte z nekaj oljčnega olja z aromo tartufa in nekaj kapljic balzamičnega kisa Gusto intenso. Dober tek!
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano).
Olupite avokado in kivija, ter vse narežite na majhne kocke. Na drobno nasekljajte šalotko, ter jo v skledi zamešajte skupaj z limetino lupinico in sokom, 1 žlico oljčnega olja, soljo in poprom.
Puran s klementinami in popečenimi gomoljnicami
Za 6 oseb
Priprava 20 minut
Čas kuhanja 2 uri in 20 minut
IZ OLIVIERS&CO:
POTREBUJETE ŠE:
Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut. Medtem pečico ogrejte na 180C. Iz juhe vzemite klementine in purana, klementine prerežite na polovice in jih položite na ognjevarno posodo. Zadnji 2 sveži klementini vstavite v purana in ga pošteno prelijte z oljčnim oljem, natrite ga z začimbami in dodajte poper. Purana pecite 2 uri, vmes ga redno prelivajte z juho v kateri se je prej kuhal. Na polovici peke v pekač okoli purana naložite še česen, prerezan na pol, korenje, peteršilj in polovičke jeruzalemskih artičok, med peko zelenjavo občasno obrnite. Pred serviranjem zelenjavo pokapajte z nekaj oljčnega olja z aromo tartufa in nekaj kapljic balzamičnega kisa Gusto intenso. Dober tek!
Sorodni izdelki
Božična solata s pomarančo in granatnim jabolkom
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano).
Ostrige s kivijem
Olupite avokado in kivija, ter vse narežite na majhne kocke. Na drobno nasekljajte šalotko, ter jo v skledi zamešajte skupaj z limetino lupinico in sokom, 1 žlico oljčnega olja, soljo in poprom.