Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut. Medtem pečico ogrejte na 180C. Iz juhe vzemite klementine in purana, klementine prerežite na polovice in jih položite na ognjevarno posodo. Zadnji 2 sveži klementini vstavite v purana in ga pošteno prelijte z oljčnim oljem, natrite ga z začimbami in dodajte poper. Purana pecite 2 uri, vmes ga redno prelivajte z juho v kateri se je prej kuhal. Na polovici peke v pekač okoli purana naložite še česen, prerezan na pol, korenje, peteršilj in polovičke jeruzalemskih artičok, med peko zelenjavo občasno obrnite. Pred serviranjem zelenjavo pokapajte z nekaj oljčnega olja z aromo tartufa in nekaj kapljic balzamičnega kisa Gusto intenso. Dober tek!
Obožujemo okusno in zdravo solato, ki jo je enostavno pripraviti! Ta recept je pripravljen iz leče, mehko kuhanih jajc in fižola, ki vsebujejo veliko beljakovin, vitaminov in je poln okusa. Priporočamo, da solato pripravite z okusno lečo beluga, ki je dobila ime po zloglasnem kaviarju.
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano).
Puran s klementinami in popečenimi gomoljnicami
Za 6 oseb
Priprava 20 minut
Čas kuhanja 2 uri in 20 minut
IZ OLIVIERS&CO:
POTREBUJETE ŠE:
Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut. Medtem pečico ogrejte na 180C. Iz juhe vzemite klementine in purana, klementine prerežite na polovice in jih položite na ognjevarno posodo. Zadnji 2 sveži klementini vstavite v purana in ga pošteno prelijte z oljčnim oljem, natrite ga z začimbami in dodajte poper. Purana pecite 2 uri, vmes ga redno prelivajte z juho v kateri se je prej kuhal. Na polovici peke v pekač okoli purana naložite še česen, prerezan na pol, korenje, peteršilj in polovičke jeruzalemskih artičok, med peko zelenjavo občasno obrnite. Pred serviranjem zelenjavo pokapajte z nekaj oljčnega olja z aromo tartufa in nekaj kapljic balzamičnega kisa Gusto intenso. Dober tek!
Sorodni izdelki
Zdrava solata z belugo lečo in stročjim fižolom
Obožujemo okusno in zdravo solato, ki jo je enostavno pripraviti! Ta recept je pripravljen iz leče, mehko kuhanih jajc in fižola, ki vsebujejo veliko beljakovin, vitaminov in je poln okusa. Priporočamo, da solato pripravite z okusno lečo beluga, ki je dobila ime po zloglasnem kaviarju.
Božična solata s pomarančo in granatnim jabolkom
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano).