Ta hrustljava solata je polna okusa in lepo obarva mizo za kosilo. Je izjemno okusna in enostavna za pripravo, zato takoj pritegne lačne poglede okoli mize.
Za 4 osebe
Priprava 20 minut
Čas kuhanja 10 minut
IZ OLIVIERS&CO:
Oljčno olje z Mandarino
Sol in začimbe za testenine in solato
Olive Kalamata z origanom
POTREBUJETE ŠE:
6 jajc
9 majhnih paradižnikov, po možnosti rdečih, rumenih in zelenih
1 ščepec sladkorja
1 kumara
1 rdeča čebula
origano
2 papriki, rdeča in zelena
4 žlice kaper
Mozzarella ali sir feta, narezan na koščke
300g solate
Sveže mlet poper
Jajca dajte v lonec z vrelo vodo, kuhajte 4 minute in pol (oziroma po okusu ali želite mehko kuhana ali trdo kuhana jajca), nato vrelo vodo odlijete in jajca prelijte s hladno vodo. Paradižnike operite, prerežite na pol in jih 4-5 minut pražite v srednje segreti ponvi z malo oljčnega olja, soljo in poprom ter ščepcom sladkorja. Izklopite ogenj in pustite, da se v ponvi ohladi.
Olupite kumare in jih narežite na julienne (palčke). Papriko operite, odstranite semena in bele dele ter jo narežite na koščke. Rdečo čebulo narežite na tanke kolobarje.
Olupite jajca. Zelenjavo, olive, kapre in sir skupaj z mandarininim oljem in rožnatim grozdnim kisom previdno vmešajte v solatno skledo. Na solato položite jajca in jih po potrebi rahlo pritisnite, da se odprejo kot na sliki.
Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut.
Segrejte pečico na 180C. Stepite beljake skupaj s soljo, postopoma dodajajte sladkor ter ves čas stepajte. S spatulo dodajte koruzno moko in kavo razpuščeno v božičnem kisu…
Pisana solata z olivami in jajci
Ta hrustljava solata je polna okusa in lepo obarva mizo za kosilo. Je izjemno okusna in enostavna za pripravo, zato takoj pritegne lačne poglede okoli mize.
Za 4 osebe
Priprava 20 minut
Čas kuhanja 10 minut
IZ OLIVIERS&CO:
POTREBUJETE ŠE:
Jajca dajte v lonec z vrelo vodo, kuhajte 4 minute in pol (oziroma po okusu ali želite mehko kuhana ali trdo kuhana jajca), nato vrelo vodo odlijete in jajca prelijte s hladno vodo. Paradižnike operite, prerežite na pol in jih 4-5 minut pražite v srednje segreti ponvi z malo oljčnega olja, soljo in poprom ter ščepcom sladkorja. Izklopite ogenj in pustite, da se v ponvi ohladi.
Olupite kumare in jih narežite na julienne (palčke). Papriko operite, odstranite semena in bele dele ter jo narežite na koščke. Rdečo čebulo narežite na tanke kolobarje.
Olupite jajca. Zelenjavo, olive, kapre in sir skupaj z mandarininim oljem in rožnatim grozdnim kisom previdno vmešajte v solatno skledo. Na solato položite jajca in jih po potrebi rahlo pritisnite, da se odprejo kot na sliki.
Po želji začinite s soljo in sveže mletim poprom.
Dober tek 🙂
Oljčno olje z mandarino
8.90 € – 15.90 €Olive Kalamata z origanom
4.10 €Sol in začimbe za testenine in solato
5.20 €Sorodni izdelki
Puran s klementinami in popečenimi gomoljnicami
Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut.
Pavlova z dvojno lešnikovo kremo
Segrejte pečico na 180C. Stepite beljake skupaj s soljo, postopoma dodajajte sladkor ter ves čas stepajte. S spatulo dodajte koruzno moko in kavo razpuščeno v božičnem kisu…