Segrejte pečico na 180C. Stepite beljake skupaj s soljo, postopoma dodajajte sladkor ter ves čas stepajte. S spatulo dodajte koruzno moko in kavo razpuščeno v božičnem kisu z gozdnimi sadeži. Na pladenj položite peki papir, nanj postavite 6 kupol iz pripravljene beljakove zmesi in jih povrhu zgladite, da ostane neenakomerna struktura. Temperaturo pečice zmanjšajte na 150C in pecite 1 uro, nato ugasnite pečico in pustite da se Pavlove shladijo v pečici s priprtimi vrati. Stepite smetano ter jo razdelite na dve polovici, v eno polovico dodajte belo lešnikovo kremo, v drugo polovico dodajte čokoladno lešnikovo kremo. Stepeno smetano s kremama dodajajte eno na drugo, in pošteno premažite preko Pavlov. Po vrhu posujte z grobo drobljenimi praženimi lešniki. Servirajte sveže.
Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut.
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano).
Pavlova z dvojno lešnikovo kremo
Za 6 oseb
Priprava 20 minut
Čas kuhanja 1 ura in 15 minut
IZ OLIVIERS&CO:
POTREBUJETE ŠE:
Segrejte pečico na 180C. Stepite beljake skupaj s soljo, postopoma dodajajte sladkor ter ves čas stepajte. S spatulo dodajte koruzno moko in kavo razpuščeno v božičnem kisu z gozdnimi sadeži. Na pladenj položite peki papir, nanj postavite 6 kupol iz pripravljene beljakove zmesi in jih povrhu zgladite, da ostane neenakomerna struktura. Temperaturo pečice zmanjšajte na 150C in pecite 1 uro, nato ugasnite pečico in pustite da se Pavlove shladijo v pečici s priprtimi vrati. Stepite smetano ter jo razdelite na dve polovici, v eno polovico dodajte belo lešnikovo kremo, v drugo polovico dodajte čokoladno lešnikovo kremo. Stepeno smetano s kremama dodajajte eno na drugo, in pošteno premažite preko Pavlov. Po vrhu posujte z grobo drobljenimi praženimi lešniki. Servirajte sveže.
Sorodni izdelki
Puran s klementinami in popečenimi gomoljnicami
Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut.
Božična solata s pomarančo in granatnim jabolkom
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano).