Olupite avokado in kivija, ter vse narežite na majhne kocke. Na drobno nasekljajte šalotko, ter jo v skledi zamešajte skupaj z limetino lupinico in sokom, 1 žlico oljčnega olja, soljo in poprom. Odprite ostrige, odcedite vodo, premažite 1 polno žlico pripravljene omake preko vsake ostrige, pokapajte z malo balzamičnega kisa z madagaskarskim poprom in nemudoma servirajte. Poleg se odlično poda suha penina.
Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut.
Ta hrustljava solata je polna okusa in lepo obarva mizo za kosilo. Je izjemno okusna in enostavna za pripravo, zato takoj pritegne lačne poglede okoli mize.
Ostrige s kivijem
Za 6 oseb
Priprava 15 minut
IZ OLIVIERS&CO:
POTREBUJETE ŠE:
Olupite avokado in kivija, ter vse narežite na majhne kocke. Na drobno nasekljajte šalotko, ter jo v skledi zamešajte skupaj z limetino lupinico in sokom, 1 žlico oljčnega olja, soljo in poprom. Odprite ostrige, odcedite vodo, premažite 1 polno žlico pripravljene omake preko vsake ostrige, pokapajte z malo balzamičnega kisa z madagaskarskim poprom in nemudoma servirajte. Poleg se odlično poda suha penina.
Sorodni izdelki
Puran s klementinami in popečenimi gomoljnicami
Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut.
Zaatar manakis – Ploščati kruh z oljčnim oljem in začimbami
Ta hrustljava solata je polna okusa in lepo obarva mizo za kosilo. Je izjemno okusna in enostavna za pripravo, zato takoj pritegne lačne poglede okoli mize.