Olupite avokado in kivija, ter vse narežite na majhne kocke. Na drobno nasekljajte šalotko, ter jo v skledi zamešajte skupaj z limetino lupinico in sokom, 1 žlico oljčnega olja, soljo in poprom. Odprite ostrige, odcedite vodo, premažite 1 polno žlico pripravljene omake preko vsake ostrige, pokapajte z malo balzamičnega kisa z madagaskarskim poprom in nemudoma servirajte. Poleg se odlično poda suha penina.
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano).
Segrejte pečico na 180C. Stepite beljake skupaj s soljo, postopoma dodajajte sladkor ter ves čas stepajte. S spatulo dodajte koruzno moko in kavo razpuščeno v božičnem kisu…
Ostrige s kivijem
Za 6 oseb
Priprava 15 minut
IZ OLIVIERS&CO:
POTREBUJETE ŠE:
Olupite avokado in kivija, ter vse narežite na majhne kocke. Na drobno nasekljajte šalotko, ter jo v skledi zamešajte skupaj z limetino lupinico in sokom, 1 žlico oljčnega olja, soljo in poprom. Odprite ostrige, odcedite vodo, premažite 1 polno žlico pripravljene omake preko vsake ostrige, pokapajte z malo balzamičnega kisa z madagaskarskim poprom in nemudoma servirajte. Poleg se odlično poda suha penina.
Sorodni izdelki
Božična solata s pomarančo in granatnim jabolkom
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano).
Pavlova z dvojno lešnikovo kremo
Segrejte pečico na 180C. Stepite beljake skupaj s soljo, postopoma dodajajte sladkor ter ves čas stepajte. S spatulo dodajte koruzno moko in kavo razpuščeno v božičnem kisu…