Posebna zoožena in pletena oblika za boljšo prepletenost z omakami in pesti.
5.90 €
Posebna zoožena in pletena oblika za boljšo prepletenost z omakami in pesti.
Na zalogi
Testenine trofie, katerih ime v genovskem narečju pomeni “drgniti”, so bile narejene v Toskani z uporabo posebnih tehnik, ki ohranjajo pšenične kalčke. Namen njihove posebne zožena in pletena oblike je, da zadržuje omake. Antico Pastificio Morelli že pet generacij od leta 1860 izdeluje testenine, katerih posebna sestavina so pšenični kalčki, ki poskrbijo za poln okus in čvrsto teksturo. Trofie so značilni za Ligurijo in se tradicionalno postrežejo s pestom. Čas kuhanja je približno 15 do 16 minut.
Pšenični zdrob durum, voda. Lahko vsebuje gluten, jajca, ribe.
Vrednost na 100 g
Energija: 1550 kj (366 kcal)
Maščobe: 2,4 g
od tega nasičene Maščobe: 0,4 g
Ogljikovi hidrati: 72 g
Sladkor: 3,9 g
Vlaknine 3 g
Beljakovine: 12 g
Sol: 0,02 g
Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na embalaži.
NETO KOLIČINA:: 500 g
POREKLO:: Italija
Priporočamo kombinacijo z naslednjimi jedmi:: Oljčno olje, Česen, Parmezan, Rikota, Omaka, Polivka