Olive Tanche so v Franciji izjemno cenjene, imenujejo jih tudi dragulj Nyonsa.
8.90 €
Olive Tanche so v Franciji izjemno cenjene, imenujejo jih tudi dragulj Nyonsa.
Na zalogi
Nyonski dragulj je nedvomno najboljša francoska črna oliva. Oliva zori pozno, saj se obira od sredine decembra do sredine januarja. V Nyonu ima dvojno označbo porekla, tako za olje kot za jed. Tanche lahko konzervirate v slanici. Najprej jih prebodete s suho soljo, po tem pa jih pustite stati od 5 do 6 mesecev preden ga lahko postrežete. Tanche so nepogrešljiva predjed in odlične v solatah.
Olive Tanche, sol, olivno olje.
Vrednost na 100 g
Energija: 1469 kj (357 kcal)
Maščobe: 37,9 g
od tega nasičene Maščobe: 4,1 g
Ogljikovi hidrati: 1,7 g
Sladkor: < 0,5 g
Beljakovine: 1,7 g
Sol: 3,6 g
Izdelek je pasteriziran. Odprto hraniti v hladilniku in hitro porabiti. Uporabno do datuma, odtisnjenega na embalaži.
NETO KOLIČINA:: 200 g
:
Priporočamo kombinacijo z naslednjimi jedmi:: Predjed, Solata