Dolgozrnat carnaroli riž za okusne in kremaste rižote.
5.90 €
Dolgozrnat carnaroli riž za okusne in kremaste rižote.
Na zalogi
Riž Carnaroli je doma iz Padske nižine v deželi Piemonte, na severozahodu Italije. Zaradi svojih izjemnih lastnosti se ga uporablja za pripravo rižot, saj so zrna dolga, ohranja pa tudi čvrstost pri kuhanju in kremno teksturo. V Italiji ga imenujejo tudi kralj vseh rižev. PRIPRAVA: V loncu na oljčnem olju popražimo koščke čebule, dodamo riž in mešamo 2 minut, da riž posvetli. Dodamo kozarec belega vina in pustimo nekaj minut, da rahlo vre. Med stalnim mešanjem dodamo zajemalko tople juhe. Juho počasi prilivamo. Ko je skuhano dodamo poper, nariban parmezan in po želji špargljevo kremo, pesto, morske sadeže, rezine tartufov. Premešamo in takoj postrežemo. Čas kuhanja med 16 in 18 minut.
Riž. Vakumsko pakiranje.
Vrednost na 100 g
Energija: 1498 kj (358 kcal)
Maščobe: 0,5 g
od tega nasičene Maščobe: 0,1 g
Ogljikovi hidrati: 78 g
Sladkor: 0 g
Beljakovine: 6,5 g
Sol: 0 g
Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu. Za daljšo ohranitev odprt riž spravite v hladilnik.
NETO KOLIČINA:: 500 g
POREKLO:: Italija
Priporočamo kombinacijo z naslednjimi jedmi:: Meso, Omaka, Rakci, Pesto, Gobe, Zelenjava