1 žlica tapenade s črnimi olivami in suhimi figami
POTREBUJETE ŠE:
5 – 6 pomaranč
1 rdečo čebulo
2 rdeči cikoriji
1 granatno jabolko
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano). Olupljene pomaranče narežite na rezine, ter operite liste cikorije. Na 6 krožnikov položite rezine pomaranč in liste cikorije, dodajte čebulo in semena granatnega jabolka. Za polivko v skledi premešajte sok granatnega jabolka, tapenado, božični kis z gozdnimi sadeži in oljčno olje z baziliko ter zeleno limono, začinite s soljo in poprom. Slastno mešanico prelijte preko zložene solate in servirajte hladno.
Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut.
Olupite avokado in kivija, ter vse narežite na majhne kocke. Na drobno nasekljajte šalotko, ter jo v skledi zamešajte skupaj z limetino lupinico in sokom, 1 žlico oljčnega olja, soljo in poprom.
Božična solata s pomarančo in granatnim jabolkom
Za 6 oseb
Priprava 30 minut
IZ OLIVIERS&CO:
POTREBUJETE ŠE:
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano). Olupljene pomaranče narežite na rezine, ter operite liste cikorije. Na 6 krožnikov položite rezine pomaranč in liste cikorije, dodajte čebulo in semena granatnega jabolka. Za polivko v skledi premešajte sok granatnega jabolka, tapenado, božični kis z gozdnimi sadeži in oljčno olje z baziliko ter zeleno limono, začinite s soljo in poprom. Slastno mešanico prelijte preko zložene solate in servirajte hladno.
Sorodni izdelki
Puran s klementinami in popečenimi gomoljnicami
Zavrite jušno osnovo skupaj z lupinico in sokom 1 klementine in 3 celimi klementinami, v tako pripravljeno jušno osnovo potopite purana ter vse skupaj kuhajte še 20 minut.
Ostrige s kivijem
Olupite avokado in kivija, ter vse narežite na majhne kocke. Na drobno nasekljajte šalotko, ter jo v skledi zamešajte skupaj z limetino lupinico in sokom, 1 žlico oljčnega olja, soljo in poprom.