1 žlica tapenade s črnimi olivami in suhimi figami
POTREBUJETE ŠE:
5 – 6 pomaranč
1 rdečo čebulo
2 rdeči cikoriji
1 granatno jabolko
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano). Olupljene pomaranče narežite na rezine, ter operite liste cikorije. Na 6 krožnikov položite rezine pomaranč in liste cikorije, dodajte čebulo in semena granatnega jabolka. Za polivko v skledi premešajte sok granatnega jabolka, tapenado, božični kis z gozdnimi sadeži in oljčno olje z baziliko ter zeleno limono, začinite s soljo in poprom. Slastno mešanico prelijte preko zložene solate in servirajte hladno.
Segrejte pečico na 180C. Stepite beljake skupaj s soljo, postopoma dodajajte sladkor ter ves čas stepajte. S spatulo dodajte koruzno moko in kavo razpuščeno v božičnem kisu…
Ta hrustljava solata je polna okusa in lepo obarva mizo za kosilo. Je izjemno okusna in enostavna za pripravo, zato takoj pritegne lačne poglede okoli mize.
Božična solata s pomarančo in granatnim jabolkom
Za 6 oseb
Priprava 30 minut
IZ OLIVIERS&CO:
POTREBUJETE ŠE:
Rdečo čebulo narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka poberite semena ter sok in jih dajte v skledo (pazite, da odstranite grenko belo membrano). Olupljene pomaranče narežite na rezine, ter operite liste cikorije. Na 6 krožnikov položite rezine pomaranč in liste cikorije, dodajte čebulo in semena granatnega jabolka. Za polivko v skledi premešajte sok granatnega jabolka, tapenado, božični kis z gozdnimi sadeži in oljčno olje z baziliko ter zeleno limono, začinite s soljo in poprom. Slastno mešanico prelijte preko zložene solate in servirajte hladno.
Sorodni izdelki
Pavlova z dvojno lešnikovo kremo
Segrejte pečico na 180C. Stepite beljake skupaj s soljo, postopoma dodajajte sladkor ter ves čas stepajte. S spatulo dodajte koruzno moko in kavo razpuščeno v božičnem kisu…
Zaatar manakis – Ploščati kruh z oljčnim oljem in začimbami
Ta hrustljava solata je polna okusa in lepo obarva mizo za kosilo. Je izjemno okusna in enostavna za pripravo, zato takoj pritegne lačne poglede okoli mize.